Ленура Іслямова знову викликають на допит по справі Міхальчевського

Колегія суддів Дніпровського районного суду міста Києва постановила знову викликати на допит власника медіахолдіга ATR, бізнесмена Ленура Іслямова, але на цей раз як свідка захисту.

Як повідомляє БСІ, після дослідження оновленого обвинувального акта,  суд перейшов до розгляду заперечень сторони захисту на показання свідка звинувачення Ленура Іслямова.

Як відомо, з 2 квітня по 28 травня 2014 року Іслямов обіймав посаду тимчасово виконуючого обов’язки «кримського віце-прем’єра» в «уряді» Сергія Аксенова: у той же час, як і Міхальчевський. Саме на цьому факті акцентує увагу захист екс-“міністра” На засідання у лютому Ленура Іслямова  допитали  як свідка обвинувачення.

Цього разу сторона захисту надала суду документи, підписані Ленуром Іслямовим на посаді «кримського віце-прем’єра».

“В той же час, як свідок обвинувачення пан Іслямов підписував офіційні документи на посаді віце-прем’єра, Петро Міхальчевський також виконував обов’язки міністра охорони здоров’я Криму. Вони працювали в одному уряді. Але одна людина – за гратами, а інша – на свободі”, – заявила адвокатка.

Після вивчення документів, які додали до справи, колегія суддів Дніпровського районного суду міста Києва (головуюча – суддя Марченко) постановила знову викликати на допит власника медіахолдіга ATR, бізнесмена Ленура Іслямова, але на цей раз як свідка захисту.

Наступне засідання відбудеться 10 травня.

Нагадаємо,

  • Петро Міхальчевський був «міністром охорони здоров’я» окупованого Криму з 28 лютого по 10 червня 2014 року.
  • 5 січня 2018 року СБУ повідомила, що виявила в Києві колишнього «міністра охорони здоров’я Криму» Петра Міхальчевського і провела обшук в місці його проживання. У відомстві підкреслили, що у нього було вилучено паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом «голови» Криму Сергія Аксенова та інші документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною «владою» Криму.
  • Прокуратура АРК підозрює Міхальчевського у скоєнні злочинів за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність) і ст. 111 (державна зрада).
  • Міхальчевський знаходиться під вартою з січня 2018 року: спочатку у СІЗО Херсону, зараз у Києві.
  • Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, екс-«міністр» виявився одним із засновників Кримського регіонального відділення російської політичної партії «Патриоты России». Її кримський осередок був терміново створений влітку 2014 року – напередодні вересневих «виборів» до «Держради Криму».
  • Міхальчевський визнає, що працював міністром охорони здоров’я, але не вважає це держзрадою, оскільки він очолював посаду згідно із законодавством України (його обирала на пост Верховна Рада АРК до початку анексії). Адвокат Міхальчевського Валентин Рибін наполягає, що, відповідно до міжнародної конвенції про захист мирного населення, медичний персонал не підлягає переслідуванням.
  • 18 лютого Міхальчевському продовжили термін утримання під вартою на два місяці – до 18 квітня 2019 року.
  • У Дніпровському райсуді Києва на слуханні справи допитали власника медіахолдіга ATR, бізнесмена Ленура Іслямова, який на початку окупації Криму РФ з 2 квітня по 28 травня 2014 року обіймав посаду тимчасово виконуючого обов’язки «кримського віце-прем’єра» в «уряді» Сергія Аксенова.
  • У лютому у справі «екс-міністра охорони здоров’я» Криму Петра Міхальчевського був змінений обвинувальний акт.
  • на засіданні 15 квітня Дніпровський районний суд Києва продовжив до 13 червня термін утримання під вартою Міхальчевському,